Bojkot izbora (ni)je rešenje

VIDEO K9: Odluku o bojkotu predstojećih izbora neozboljno je donositi mesecima pre samih izbora, rekao je predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji smatra da bojkot sam po sebi nije rešenje.

0
109

Opozicione stranke ovih dana jedna po jedna donose odluku o bojkotu ili izlasku na izbore. Nova stranka, prema rečima njenog predsednika, sa donošenjem te odluke sačekaće do samog raspisivanja izbora.

“Donećemo odluku u odnosu na stanje, atmosferu, ambijent koji će biti u toj situaciji. Tako smo uvek radili, tako, inače uvek rade političke stranke”, rekao je Zoran Živković.

Proglašavanje bojkota mesecima pre izbora je neozbiljno, smatra Živković, jer, kako je naveo, pretnja bojkotom može biti sredstvo pritiska na vlast, ali bojkot sam po sebi nije rešenje.

“Ili bojkot koji se i sprovede, ali da znate šta radite sutradan. Da li sutrada, ono što bi ovde rekli, ‘pušku pa u Frušku’ ili neko takvo rešenje, koje naravno ne priželjkujem, ili izađete iz politike”, kazao je Živković.

Živković je rekao da se slaže sa tim da su predizborni uslovi u Srbiji veoma loši ne samo u medijima već i, kako je naveo, u svim drugim oblastima, ali da odluka o bojkotu mora biti proračunata na osnovu posledica koje će ona imati, kako po stranku koja odluči da ne sastavlja listu za predstojeće izbore, tako i po građane koji žele promene u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.