Bojkot ili razgovori?

VIDEO K9: U ponedeljak će biti održana nova runda razgovora o izbornim uslovima između predstavnika vlasti i dela opozicije, uz posredovanje Fonda za otvoreno društvo. Među potpisnicama Sporazuma sa narodom postoje razmimoilaženja o tome da li treba prisustvovati ovim okruglim stolovima.

0
345

Na beogradskom Fakultetu političkih nauka u četvrtak, 5. septembra održan je četvrti po redu okrugli sto vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Predstavnici Saveza za Srbiju u kom je i DS nisu došli jer, kako su ranije saopštili, taj format sastanka ne daje konkretne rezultate.

U Pokretu slobodnih građana, sa druge strane, iako, kako kažu nemaju velika očekivanja, smatraju da ovim razgovorima treba prisustvovati.

“Stav je Pokreta da od razgovora ne treba odustajati sve do kraja. Dakle, dok god postoji neko ko želi da organizuje te razgovore, dok god, da kežem, protivnička strana, vlast, učestvuje u tim razgovorima, naš je stav da treba učestvovati i pokušavati i pokušavati da se razgovorima do nečega dođe. Pa na kraju ćemo zaključiti, verovatno, da nismo baš daleko doterali, ali makar ćemo imati neku svest o tome da smo uložili napor i pokušali da razgovaramo”, rekla je Srbijanka Turajlić u emisiji Otvoreni ekran Kanala 9.

Vreme će pokazati da li je opozicija u stanju na ovim razgovorima da nešto promeni u vezi sa bojkotom izbora koji najavljuje sve veći broj stranaka i pokreta.

“Opozicija ima svoj stav, poziva se na potpisani Sporazum sa narodom koji je i Pokrez slobodnih građana potpisao. Neke partije su se opredelile da proglase bojkot već sada, a mi smatramo da je još uvek rano, da treba ostaviti taj prostor. Na kraju krajeva, izbori još nisu ni raspisani”, naveo je Dušan Dobromirov iz PSG.

Bez dijaloga ne preostaje mnogo toga što stoji na raspolaganju, u bilo kom sporu ili nesporazumu, ocenila je Turajlić.

Teme razgovora vlasti i opozicije u organizaciji Fonda za otvoreno društvo na okruglom stolu u četvrtak bile su finansiranje kampanje i o mediji, dok će sastanak u ponedeljak biti posvećen biračkim spiskovima i izbornoj administraciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.