Bogoljub Stanković dobija ulicu na Telepu

VIDEO K9: Jedna ulica na Telepu dobiće ime po akademiku Bogoljubu Stankoviću, uglednom matematičaru, profesroru i jednom od osnivača Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu, odlučeno je danas na Sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta u Novom Sadu

0
165

Neimenovane ulice ili one bez brojeva prave probleme u funkcionisanju Adresnog registra Republičkog geodetskog zavoda, koji radi na osnovu formalnih odluka jedinica lokalnih samouprava o davanju naziva ulica.

Taj posao u Srbiji trebao je biti završen do kraja 2019. godine, kada je u našem gradu preostalo oko 500 neimenovanih ulica.

Danas su zasedali članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta Skupštine Novog Sada pred kojima su bile dve tačke dnevnog reda.

Usvojen je i predlog o imenovanju jedne ulice na Telepu, koja bi trebalo da nosi naziv po matematičaru, akademiku Bogoljubu Stankoviću, jednom od osnivača Filozofskog fakultete i Univerziteta u Novom Sadu.

Reč je o ulici koja je u formiranju, odnosno lokalitetu koji se prostire od Prešernove ulice do Mornarske u dužini oko 450 metara.

Predsednik Komisije za nazive Igor Pejčić je rekao da će u narednom periodu biti održane još jedna ili dve sednice, ne precizirajući tačno kada, jer to, kako je pojasnio, ne zavisi od komisije.

Pejčić je naveo da je u prethodnom sazivu Komisije za nazive delova naseljenih mesta oko 70 ulica dobilo novi naziv, a kako je rekao, očekuje da će tokom rada ovog saziva taj broj biti premašen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.