Bogoljub Karić u Srbiji, posle 11 godina

Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju, nakon 11 godina, pošto su protiv njega obustavljene sve istrage, zbog zastarelosti i nedostatka dokaza, a pre tri dana povučena i Interpolova poternica.

0
556

Karića su na aerodromu “Nikola Tesla” dočekali članovi porodice i stranke, saradnici, i predstavnici medija, a dočekan je aplauzom i povicima “Bogoljub – Bogoljub” i pesmom “na mnogaja ljeta”.

Poslužili su ga pogačom i šljivovicom.

Karić je u obraćanju novinarima poručio da se neće baviti politikom, niti kandidovati na predsedničkim izborima.

Dodao je da će biti “najbolji sluga Vlade Srbije” i to ne na nekoj funkciji, već ako treba da pomogne da se ljudi zaposle, jer to, rekao je, zna.

Rekao je da se nikada nije čuo, niti video s premijerom, osim na televiziji, a očekuje da se reši pitanje njegove imovine.

U februaru ove godine, Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Karića zbog zastarelosti krivičnog gonjenja za zloupotrebu službenog položaja.

U utorak je Tužilaštvo za organizovani kriminal, zbog nedostatka dokaza, obustavilo istragu protiv Karića povodom osnivanja “Mobtel-a” i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita bez garancija Astra banke.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da nije srećan zbog obustavljanja istraga protiv Bogoljuba Karića, ali da nije na njemu da se meša u rad pravosudnih organa. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.