Bogatstvo za šarene laže

VIDEO K9: Prodajne prezentacije postale su meka za raznorazne prodavce koji na ovaj način izvlače novac od starijih sugrađana. O svom neprijatnom iskustvu s njima u emisiji Otvoreni ekran govorili su Mihailo i Anđelka Beronja iz Futoga.

262

Prezentacije su i na našim prostorima odavno uobičajen način reklamiranja i prodaje širokog asortimana proizvoda, ali su, na žalost i okupljanja nakon kojih nemali broj građana, naročito onih starijih, ustanove da su dovedeni u zabludu ili čak prevareni.

To su na svojoj koži osetili gosti Otvorenog ekrana Anđelka i Mihailo Beronja iz Futoga, koji su platili 1.200 evra za takozvani ‘sat sa koezimima koji sprečavaju nastanak eventualnih bolesti koje su se testiranjem na licu mesta pojavile kao moguće’.

“Njezina bratičina je dobila pismo od njih i na poziv te kompanije mi smo otišli tamo. Pokazivali su nam kako je to dobro, kako radi, pokazivali su na TV ekranu kako je to dobro za cirkulaciju krvi, ako imaš reumu, uništava masnoću, svašta radi. I kad pogledaš, tako je. A na tom aparatu kad gledaš nema ništa”, ispričao je Mihailo.

Nakon prezentacije promoter je bračni par odvezao kući kako bi im uzeo novac, a Beronje su tri meseca kasnije, kada se aparat pokvario, bezuspešno pokušavali da dođu do njega, do firme ili servisa.

“Oni, kad smo došli, što brže su nas opremili, kao da su oni to ukrali pa da beže što pre. Nisu hteli objasniti ni kako treb da se postupa sa tim aparatom, te lako je to, te ovo te ono”, kazuje Beronja.

Promoteri, čija zarada i bonusi zavise od broja porudžbina na prezentacijama koje takođe koštaju ukoliko su organizovane u restoranima sa besplatnom hranom i pićem za buduće potencijalne kupce, neretko na ovim skupovima ‘zaborave’ da pomenu ili nedovoljno jasno objasne važne detalje koji se tiču proizvoda koje prodaju ili njegovog plaćanja. To često ‘prolazi’ kod starijih sugrađana, naročito ukoliko je reč o proizvodima i preparatima vezanih za zdravlje.

“A tako kad vidiš kad on daje to na ekranu, sve je tako. A ovamo nije. Pa ti daje bojeve, ko se prvi javi, dobije po znatno nižoj ceni. A za zdravlje bih dao sve”, kazao je Mihailo.

Beronje su, zahvaljujući Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet, pripremili opomenu pred tužbu protiv firme koja im je prodala taj čudesni sat.

A njihov slučaj je samo jedna od brojnih opomena da papreno plaćeni čudesni filteri za vodu, tiganji, magnetni dušeci koji leče skoro sve bolesti i slični proizvodi, ne moraju biti vaši ukoliko dobro razmislite da li su vam zaista baš oni preko potrebni, po ceni koju ne možete da platite.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.