Bogatstvo politike i političara

VIDEO K9: Ko je od današnjih političara obogatio politički život u Srbiji, a ko se obogatio od politike, komentarisao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

116

Ministar Nebojša Stefanović je izjavio da “svako ko se bavi politikom u ovoj zemlji treba prvo da ima na umu interes Srbije a ne svoje stranke, i da se ne bavi politikom kako bi postajao multimilijarder.

On je rekao da su ‚‚pojedinci postali multimilijarderi, na grbači ovog naroda, a danas bi da se vrate na vlast da nastave tu politiku”.

Komentar na ovu Stefanovićevu izjavu, dao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Koliko se pitanju bogaćenja i odnosu političara prema državi poklanja izuzetna pažnja, pokuzuje i potez koji je zaživeo u francuskom pravnom sistemu.

Zakonom o moralnosti političara, zabranjuje se zapošljavanje članova porodica političara. Ministri, poslanici i gradski većnici ne mogu da zapošljavaju svoje supružnike, roditelje,decu, kao i druge osobe s kojim su u bliskoj vezi, inače im preti kazna trogodišnjeg zatvora i novčana kazna od četrdeset pet hiljada evra. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.