Bogatstvo politike i političara

VIDEO K9: Ko je od današnjih političara obogatio politički život u Srbiji, a ko se obogatio od politike, komentarisao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

113

Ministar Nebojša Stefanović je izjavio da “svako ko se bavi politikom u ovoj zemlji treba prvo da ima na umu interes Srbije a ne svoje stranke, i da se ne bavi politikom kako bi postajao multimilijarder.

On je rekao da su ‚‚pojedinci postali multimilijarderi, na grbači ovog naroda, a danas bi da se vrate na vlast da nastave tu politiku”.

Komentar na ovu Stefanovićevu izjavu, dao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Koliko se pitanju bogaćenja i odnosu političara prema državi poklanja izuzetna pažnja, pokuzuje i potez koji je zaživeo u francuskom pravnom sistemu.

Zakonom o moralnosti političara, zabranjuje se zapošljavanje članova porodica političara. Ministri, poslanici i gradski većnici ne mogu da zapošljavaju svoje supružnike, roditelje,decu, kao i druge osobe s kojim su u bliskoj vezi, inače im preti kazna trogodišnjeg zatvora i novčana kazna od četrdeset pet hiljada evra. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.