Boemski bazar u Srpskoj Crnji

VIDEO K9: Tradiciju Srpske Crnje, kao i sve osobenosti ovog mesta, na raznim manifestacijama I sajmovima predstavljaju žene iz udruženja “Draga Gavrilović”, koje su I domaćini “Boemskog etno bazara”, tokom manifestacije “Boemske noći” u Srpskoj Crnji.

128

Udruženje žena “Draga Gavrilović” iz Srpske Crnje postoji već nekoliko godina.

Žene se bave izradom suvenira, dekorativnih predmeta, heklanjem, pletenjem, izradom domaćih sapuna i slično, a redovno posećuju i manifestacije na kojima mogu predstaviti svoje rukotvorine. Pored toga, organizuju manifestaciju “Boemski etno bazar”, koji se održava u okviru manifestacije “Boemske noći” u Srpskoj Crnji jula meseca.

Predsednica udruženja Ružica Nikoletić upoznala nas je sa radom udruženja, a kako kaže ona najviše voli da pravi suvenire I da ih ukrašava dekupaž tehnikom, a takođe se bavi I reparacijom I restauracijom nameštaja.

Među članicama udruženja iz Srpske Crnje nalazi se I žena koja se veoma uspešno bavi izradom sapuna.

Izradom rukotvorina Ružica se bavi od detinjstva, I sada uživa u tome, to je opušta I pruža joj zadovoljstvo. Pitali smo je kakvi su njeni utisci I dali se mladi ljudi sada opredeljuju za stare zanate I rukotvorine.

Članice udruženja “Draga Gavrilović” trude se da ispoštuju svaki poziv za učešće na nekoj manifestaciji, rado odlaze u druga mesta I predstavljaju svoje radove, a odlični su domaćini “Boemskog etno bazara” u okviru manifestacije “Boemske noći”. Takmičenje I pobeda im nisu u prvom planu nego pre svega dobro druženje I razmena iskustava sa drugim ženama koje se bave istim poslovima.

Izradom suvenira žele da omoguće svakom ko poseti Srpsku Crnju da iz nje ponese uspomenu, a onima koji iz Crnje odlaze u goste da tamo ponesu I deo svog mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.