Bocke i dalje bez vode

VIDEO K9: Naselje Bocke, nadomak Novog Sada, već četiri decenije je bez gradskog vodovoda i kanalizacije. Meštani ovog naselja, po ko zna koji put, apeluju na gradske vlasti da reši ovaj problem.

476

Iako Bocke, kako ističu meštani ovog naselja, pripadju gradskoj zoni, već skoro 40 godina nemaju rešenu kanalizaciju i vodovod.

Formiran je i Inicijalni odbor koji se za rešavanje ovog problema bori skoro tri decenije sa gradskim vlastima koje su se u međuvremenu smenile šest puta.

“Sve što sam tražio, sve su lagali. I svi koji su bili zaduženi iz mesne zajednice, rekli su da će se javiti za kratko vreme i na kraju prođe godina dana, oni se ne jave, tako da ništa nisam uradio”, ogorčen je Vladimir Božić, predsednik ovog Inicijalnog odbora.

Posebnu opasnost, smatra Božić, predstavljaju brojne septičke jame u domaćinstvima, koje u određenim vremenskim uslovima mogu da izazovu urušavanje terena, što može imati nepredviđene negativne posledice.

Čitavo naselje je, prema njegovim rečima, legalizovano i građani uredno plaćaju porez oko 300.000 dinara, ali na kraju kupuju vodu.

“Kad padne kiša gledamo u nebo i onda nekako u taj naš bunar dođe voda, ali kroz kratko vreme mi to potrošimo i onda moramo da naručujemo cisternama ili idemo u Ledince gde ima jedan izvor gde donosimo u balonima, kantama vodu. Da nije tog izvora morali bismo ići tamo negde iza Vrdnika, ali tamo budu veliki redovi, čeka se po par sati, a i daleko je”, kazao je Božić.

Meštani ovog naselja navode da će još jednom zakucati na vrata Kabineta gradonačelnika, a ako ne dobiju zadovoljavajući odgovor, mogući su i štrajk glađu, blokada puta ili, kako kažu, neka druga sredstva od kojih neće odustajati dok ne reše ovaj civilizacijski problem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.