Blokstok u parku 6. jula

VIDEO K9: Jedan od najstarijih muzičkih festivala u našem gradu, Blokstok, biće održan 6. jula u poznatom novosadskom parku.

0
42

Prvi put održan 1998. godine u Železničkom parku, na ideju mladih iz bloka, kada je okupio stotinjak ljubitelja dobre svirke, Blokstok je do danas izrastao u regionalni festival, zahvaljujući, pre svega, komšijama iz ovog dela Novog Sada koji su njegovu organizaciju podržavali i iz svojih džepova.

Za sve ovo vreme manifestacija je zadržala svoj originalni duh i tradicionalni karakter, što ga itekako izdvaja od ostalih, komercijalnih muzičkih dešavanja, rekao je Aleksandar Pirić, organizator Blokstok festivala.

Zagrevanje za Blokstok krenulo je u nedelju druženjem upriličenim na mestu gde je i nastao, na uglu Omladinskog pokreta i Pariske komune, uz mural koji je novosadski street artista Stra oslikao scenama sa jednog od najstarijih novosadskih festivala i muziku koja će ovog leta biti slušana na manifestaciji.

Pirić najavljuje veseo festival, sa boljom produkcijom i novitetima, na kojem će nastupiti Sunshine, Majkana, Atheist rap, Amajliju i mnogi drugi.

Blokstok su podržali grad, pokrajina i Ministarstvo kulture, a Pirić je pozvao sugrađane svih uzrasta da uživaju u besplatnom druženju i svirci u parku na Blokstoku, koji će 6. jula početi u 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.