Blokada Mosta slobode u Novom Sadu

VIDEO K9: Blokada puteva i mostova, prema najavama organizatora, očekuje nas i predstojeće subote u više od 30 gradova i mesta u Srbiji, zbog Rio Tinta i spornih zakona o referendumu i o eksproprijaciji. U Novom Sadu građane pozivaju na blokadu Mosta slobode, a iz policije stiže obaveštenje o broju telefona na koji građani mogu da prijave blokadu ili eventualno nasilje koje dožive tom prilikom. Za isti dan, iz istog razloga, protest su najavili i advokati, s tim da će njihov početi u podne ispred Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

0
39

Aktivisti i razne građanske inicijative pozvali su građane da u subotu, 4. decembra, u 14 časova, blokiraju Most slobode u Novom Sadu, u znak protesta zbog Zakona o eksproprijaciji i planova kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Organizatori u objavi pod parolom “Novi Sad uStaje protiv nepravde” koju dele građanima pozvaju na , kako navode, “solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka”.

Podsetimo, putevi širom Srbije bili su blokirani prošle subote u znak protesta zbog donošenja spornih zakona, a u Novom Sadu blokiran je Varadinski most sa novosadske strane.

Organizatori su nakon protesta najavili novi, ukoliko do petka predsednik Srbije ne bude povukao ove zakone.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajamčenog prava slobode kretanja.

MUP je objavio broj 0800 104 103 za građane za prijavu ukoliko im zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili tom prilikom dožive neki vid nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.