Blago u arhivi

VIDEO K9: "Kulturološki identiteti u umetničkoj produkciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu-arhiviranje i analitičko predstavljanje građe i tradicije" je naziv prvog četvorogodišnjeg naučnog projekta koji sprovodi Akademija umetnosti uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku. Rezultate prve godine projekta analize i arhiviranja produkcije Akademije umetnosti, predstavili su članovi tima koji rade na ovom projektu.

0
493

“Ovaj projekat je usmeren na arhiviranje i analizu ukupne građe produkcije Akademije umetnosti, od kada je nastala do danas, a to je jedan ogroman korpus umetničkih dela i umetničkih projekata koji su bili u redovnoj ponudi naše kulturne ponude grada i ne samo grada nego i pokrajine, pa čak i regije”, rekla je dr Ira Prodanov, rukovodilac projekta.

Umetnost u nama budi različite emocije, a svako od nas ima slobodu da je doživi u skladu sa svojim iskustvom.

U okviru projekta istražuje se i arhivira bogata umetnička produkcija Akademije iz koje se izdvajaju: Hor, Simfonijski orkestar, Projekat “Razlike”, Pozorište “Promena”, Novi likovni mediji, A-fest, radovi u okviru programa “Muzika i mediji” i produkcija studijskog programa Etnomuzikologija.

“Mislimo da ako budemo uspeli da izvedemo u toku četiri godine nastavak ovog projekta, uspećemo da arhiviramo sve što se događalo, sve što je važno i na kraju krajeva, sve je važno što se, po meni, radi na Akademiji umetnosti, ali ćemo uvesti još neke nove potprojekte kao što su novi likovni mediji i tako dalje, da bismo pokazali do koje mere je naša institucija umrežena u kulturnu ponudu grada i koliko je zapravo važno ovo što mi radimo”, navela je Prodanov.

Prodanov je istakla da Akademija nije samo škola koja priprema da se pravi umetnost, nego škola koja od prvog časa pravi umetnost i nijedan projekat nije proba, već umetnički projekat od početka do kraja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.