BK Vojvodina: Šampioni iz naših redova

VIDEO K9: Ninoslav Šemić novi je predsednik Bokserskog kluba Vojvodina, odlučeno je na poslednjoj održanoj sednici Skupštine ovog kluba. Prioritet novog predsednika je, kako je sam rekao, rad sa decom, kako bi postigli glavni cilj ovog kluba – da u dalja takmičenja ulaze sa takmičarima poniklim u njihovoj školi boksa.

0
2287

Ninoslav Šemić, novi presdenik BK Vojvodina, vlasnik je jedne privatne kompanije koja će ujedno u narednih nekoliko godina biti i generalni sponzor kluba.

To će praktično značiti da će i u narednom periodu biti omogućeno mladima besplatno bavljenje ovim sportom, od čega se, prema rečima sportskog direktora kluba, nije odustajalo ni u najtežem periodu, kada je Vojvodina bila u stečaju.

“Značiće da sva ta deca i u ovim teškim vremenima sve će imati besplatno – od opreme, putovanja na takmičenja, lekarske preglede i osiguranja, što danas zvuči neverovatno. Da jedan klub, u vreme kada je sve komercijalizovano, sve pruža besplatno, onoj namlađoj deci, koja praktično dođu kroz igru u našu školicu sporta da se igraju, pa do već prvih selekcija pionira, juniora i tako dalje, seniora, sve imaju besplatno omogućeno da mogu, ako žele da se bave sportom, da učestvuju u sportu i da postižu vrhunske rezultate”, rekao je Milan Kozomora, sportski direktor BK Vojvodina.

Klub danas broji oko 60 članova, od kojih je 20-ak takmičara i u odličnoj je poziciji, istakao je Kozomora, s obzirom na to da su uspeli da obnove sve selekcije i postižu sve bolje rezultate. Cilj kluba je, kako je naveo, da iz svojih redova selektira vrhunske seniorske takmičare i reprezentativce.

“Vidljivi rezultati su postignuti prošle godine, a ove godine smo sa Prvenstva Vojvodine doneli pregršt medalja, kao i sa Prvenstva Srbije. Naše devojke su učestvovale na Vojvođanskoj zlatnoj rukavici u Subotici, Kupu nacija u Vrbasu i spremaju se za vrhunac karijere, to je taj seniorski deo”, rekao je Kozomora. 

Vojvodina je, podsetimo istupila iz takmičarskog dela Balkanske lige, iako je njen osnivač i još uvek se nalazi u vlasničkoj strukturi. Kozomora je napomenuo da je kompletna Srpska liga svojim ulaskom, praktično formirala regionalnu, u kojoj se danas ništa ne pita. U klubu je bilo reči o uspostavljanju Srpske lige, rekao je novi presednik kluba, koji je istakao i svoje prioritete u delovanju.

“Moji prioriteti su deca. Prvo, da se ta deca što bolje usmere, da im damo što bolje uslove. Meni je, lično, veoma drago što sam zatekao punu salu i na meni je da to samo rako i nastavimo”, novizabrani predsednik Boks kluba Vojvodina Ninoslav Šemić. 

BK Vojvodina je vrlo važan brend, kako za grad tako i za državu, zaključio je Šemić i njegovim dolaskom koncept rada kluba neće biti suštinski promenjen, a to su rad na promociji i unapređenju sporta, nastavak rada sa mlađim selekcijama, kao i forsiranje omladinske škole svih selekcija.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.