Biznis na štiklama

VIDEO K9: Žene spadaju u kategoriju teže zapošljivih lica. Poslodavci vrlo retko pružaju ženama visoku poziciju u preduzeću, a žene se retko odlučuju da postanu preduzetnice, pogotovo pre tridesete godine. U cilju podrške ženama koje se odluče da uplove u preduzetničke vode posluje Unija poslovnih žena Vojvodine.

0
763

Unija poslovnih žena Vojvodine proistekla je iz Udruženja zanatlija Novog Sada, kao ogranak namenjen isključivo preduzetnicama.

Unija okuplja oko 50 članica, za sada na teritoriji Novog Sada, sa namerom da proširi svoje poslovanje na čitavu Vojvodinu, pa i Srbiju.

“Cilj postojanja uopšte udruženja je da žene razmenjuju svoja iskustva, da uče jedne od drugih, ne samo u okviru svog grada, u okviru svoje države, već da se povežemo između sebe na regionu, pa i šire. Ne samo balkansi region, na Evropu, pa na kraju krajeva i ceo svet. Puno udruženja u svetu, ženskog preduzetništva, ima koji bi mogli da nam pomognu”, rekla je Staka Dudvarski, predsednica Unije poslovnih žena Vojvodine.

Unija je deo Balkanskog udruženje žena u zanatstvu, čije sedište je u Sofiji. Međutim kako zemlja domaćin ne bi trebalo da bude članica Evropske unije, Dudvarski kaže da bi uskoro Novi Sad mogao postati sedište Balkanskog udruženja žena u zanatsvu.

“To bi puno značilo zato što, prvo ti grantovi bi osnaživali, finansijski bi pomogli ženama, drugo to bi značilo i promovisanje Novog Sada, promovisanje Srbije. Mi smo u novembru imali jednu konferenciju u organizaciji Blakanskog udruženja žena u zanatstvu na temu finansiranja udruženja gde je domaćin bila Unija poslovnih žena Vojvodine, tu nam je puno pomoglo finansiranje Balkanskog udruženja žena u zanatstvu”, navela je Dudvarski.

Unija podstiče svoje članice na rad i unapređenje preduzetništva kroz razne aktivnosti, međusobne razmene iskustava, seminare i konferencije.

Ovog meseca održana je konferencija “Biznis na štiklama” na kojoj su prisutne, između ostalog, imale priliku da nauče kako da svoju veštinu pretvore u posao, kako da se pozicioniraju na tržištu, ali i da ostvare nove poslovne kontakte.

“Naredni period nam je da okupimo oko sebe snažne, pametne, žene koje žele da rade, koje će da promovišu proizvodnju, zanatstvo. Prosto moramo naći načina da osnažimo žene. Kada je žena ekonomski snažna, onda je i porodica mnogo sretnija”, rekla je Dudvarski.

Preduzetnice koje žele da se pridruže Uniji poslovnih žena Vojvodine, mogu to da učine na adresi Trg Marije Trandafil 14.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.