“Biznis na štiklama” – Hrabrost za prvi korak

VIDEO K9: Sve su žene preduzetne, samo im je potrebna hrabrost da naprave prvi korak i uplove u preduzetničke vode, smatra predsednica Kluba "Biznis na štiklama" Sofija Bajić.

0
62

Odluku o pokretanju sopstvenog biznisa nije lako doneti, a još je teže krenuti u njenu realizaciju. Za žene je to još teže, jer, osim savladavanja brojnih prepreka koje stoje na putu na putu sprovođenja biznis ideje u delo, žene su dodatno opterećene brojnim porodičnim obavezama koje se, u našem tradicionalnom društvu, od njih očekuju.

Vetar u leđa budućim preduzetnicama u Novom Sadu daju članice Kluba “Biznis na štiklama“ koje i tim povodom, između ostalog, sedmu godinu za redom organizuju Konferenciju o ženama u preduzetništvu koja važi za najveći skup preduzetnica u ovom delu Evrope.

Poslednja je organizovana sredinom juna u našem gradu.

Skupovi žena preduzetnica prlika su za razmenu ideja i sklapanje novih poslova, ali i donošenje životnih odluka o ulasku u svet preduzetništva.
Obeshrabrujući su podaci da žene učestvuju u oko 67% rada, a zarađuju tek 10% ukupnog svetskog dohotka, a za svoj rad slabije su plaćene od muškaraca na istim poslovima. Ova statistika, međutim, takođe može biti pretvorena u dobar motiv za žene da se bave sopstvenim biznisom. Potrebno im je samo ohrabrenje i savet na koji način treba da počnu o čemu mogu da se informišu i na ovakvim konferencijama.

Da je to moguće govori primer da je njihovom implemetacijom INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija, kroz edukacije prošlo više od 500 žena od kojih se veliki broj njih danas uspešno bavi sopstvenim biznisom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.