BITKA OKO RADNOG VREMENA UGOSTITELJA

764

(VIDEO K9) Javna rasprava o radnom vremenu ugostitelja završena je danas. Završnici ove debate prisustvovali su  predstavnici poslodavaca, ugostitelja, policije, komunalne policije kao i udruženja građana. Naša ekipa bila je na licu mesta i zabeležila raspravu, pa pogledajte šta je rečeno danas u Gradskoj kući.

Problem radnog vremena ugostitelja pokrenuo je pitanja javnog reda i mira, rečeno je danas na javnoj raspravi koja se bavila ovom temom. Prema novom nacrtu, radno vreme ugostiteljskih objekata trebalo bi da bude do 23 sata, osim ako se takvi objekti ne nalaze 300 metara od stambene zone. U tom slučaju, radno vreme lokala neće biti ograničeno. Iz Komunalne policije poručuju da su uglavnom saglasni sa ovim nacrtom, ali da veruju da će njegova primena biti izuzetno teška.

Građani smatraju da bi se skraćivanjem radnog vremena ugostiteljskih objekata, grad doveo u red i da ne bi više bilo, kako kažu, divljanja po gradu. Oni se osim buke, žale i na smeće, uništavanje materijalne svojine svih građana, kao i na povećan broj incidenata u kasnim večernjim satima.

Sa druge strane ukoliko zaista dođe do skraćivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, iz Društva trgovaca poručuju da će doći i do povećanja nezaposlenosti.

Udruženje ugostitelja smatra da ova odluka doneti neke bitne promene u regulisanju javnog reda i mira. Prema njihovim rečima, Novi Sad puni oko 40% budžeta od prihoda ugostiteja, što bi značilo da će skraćivanje radnog vremena dodatno smanjiti iznos novca kojima grad raspolaže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.