Bista Dr Švarca u Novom Sadu

VIDEO K9: redlog da ispred Pasterovog zavoda u Novom Sadu bude postavljena bista dr Petra Švarca, a na inicijativu Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, prihvaćen je na današnjoj sednici Saveta za kulturu i informisanje.

0
49

Inicijativu o postavljanju biste dr Petra Švarca ispred Pasterovog zavoda u Novom Sadu prihvatili su članovi Saveta za kulturu i informisanje Skupštine grada.

Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva zajedno sa Naučnim društvom za istoriju zdravstvene kulture Vojvodine, pokrenula je ovu inicijativu, a na njihov zahtev pozitivno mišljenje su dali i Javno preduzeće „Urbanizam“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada su na sednici Saveta za kulturu i informisanje utvrđen je predlog odluke o postavljanju biste, koji će biti upućen na usvajanje na narednoj sednicu Skupštine Novog Sada.

Dr Petar Švarc bio je osnivač savremene mikrobiološke, serološke i biohemijske laboratorije u našem grdu i prvi direktor Stalne bakteriološke stanice, osnovane 1920. godine, što je predstavljalo početak rada današnjeg Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.