Biserki Cvejić nagrada Dositej Obradović

Primadona Biserka Cvejić dobitnica je nagrade "Dositej Obradović" za životno delo, za 2014. godinu, a to priznanje biće joj uručeno u subotu 21. februara u 20 sati u Narodnom pozorištu u Beogradu, saopštili su organizatori.

1025

Nagradu dodeljuje Zadužbina “Dositej Obradović” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Narodne banke Srbije i Narodnog pozorišta u Beogradu, a sastoji se od plakete sa likom srpskog prosvetitelja, povelje i novčanog iznosa.

Kako se navodi u odluci žirija za dodelu nagrade “Dositej Obradović”, Biserka Cvejić poznata je i priznata u Srbiji i svetu kao vrhunski muzički stvaralac i vokalni pedagog.

Poput Dositeja, vratila se, nakon u inostranstvu provedene mladosti, u rodnu zemlju i posvetila joj svu svoju stvaralačku energiju, pronoseći potom najčuvenijim svetskim muzičkim scenama ne samo slavu svog talenta, već i glas o svojoj zemlji i Beogradu, piše u odluci.

O dobitnici nagrade odlučio je žiri u kome su bili profesori Vojislav Jelić, Slavko Gordić, Marko Nedić, Dragan Simeunović i Mirko Vasiljević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.