Bioskop na otvorenom za lepši grad

VIDEO K9: Na novosadskoj Detelinari će sutra biti emotivana prva, besplatna, bioskopska projekcija za decu na otvorenom koja će imati humanitarni karakter. Novac prikupljen od donacija biće namenjen lečenju male Lane Jovanović.

0
113

“Bioskop na otvoren za lepši grad” – ovako Udruženje građana “Novi Sad” naziva i najavljuje projekciju dugomentražnog crtanog filma u subotu na Detelinari.

Najmlađi sugrađani imaće po prvi put priliku da uživaju u bioskopu na otvorenom i to besplatno, dok će, sa druge strane, biti postavljene kutije za donacije, a sav prikupljen novac namenjen je za lečenje bebe Lane Jovanović.

Zbog epidemiološke situacije biće postavljeno 50 stolica, ali, kako kaže Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana Novi Sad, niko neće biti uskraćen da pogleda film pa je svim zainteresovanim posetiocima omogućeno da se sa strane raskomote i sednu na prostirku koju ponesu i na taj način uživaju u crtanom filmu.

Na repertoaru je film “Hrabri vitez Trenk”, koji je i sam Bajšanski pogledao i dao nam kratku uvertiru.

Projekcija filma počeće u 19,30h u centru stare Detelinare, tačnije na adresi Milenka Grčića 6a, dok će istog dana, od 17 časova, biti otvoren i bazar za malu Lanu Jovanović.

Iako se u Novom Sada održava veliki broj kulturnih manifestacija, pojedini delovi grada su i dalje zapostavljeni, kažu u Udruženju građana “Novi Sad”, te dodaju da na ovaj način žele da obraduju mališane i ujedno da promovišu Detelinaru, ali pre svega da pomognu u lečenju male Lane Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.