Biohemija u službi zdravlja

VIDEO K9: Praktični deo rada tokom studiranja često je uopšten i primenjivost stečenih znanja za studente je priličan izazov. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih je Biohemijsko društvo Srbije na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakutlteta u Novom Sadu organizovalo kurs - Biohemija u službi zdravlja.

0
158

Za studente osnovnih, master i doktorskih studija, Biohemijsko društvo Srbije (BDS) organizovalo je od 7. do 14. maja kurs pod nazivom Biohemija u službi zdravlja  – izučavanje biohemijskih i srodnih metoda koje nude rešenja u kriznim situacijama.

Kroz ovaj kurs oni imaju priliku da prošire svoje znanje u oblastima biohemije, hemije, farmacije, medicine i srodnih te da vide kako se to njihovo znanje može konkretno primeniti u laboratorijama.

Znanja koja studenti stiču u okviru studiranja tokom osnovnih, master i doktorskih studija imaju i deo praktičnog rada, ali je ono često uopšteno, rekla je prof. dr Ivana Beara, sa PMF-a u Novom Sadu, tako da im ovaj kurs daje mogućnost da se upoznaju sa konkretnim primerima i načine korišćenja tog znanja, ne samo u dijagnostici, već na primer i u naučnim istraživanjima.

Prethodni period obeležila je pandemija korona virusa, koja je samo jedna od kriznih situacija u kojoj se mogu primeniti znanja stečena na ovom kursu.

Jedan deo praktičnog kursa održava se na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakutlteta u Novom Sadu na kojem učestvuju studenti sa smerova Diplomirani hemičar i Master biohemije, kao i sa doktorskih studija, zbog čega su se odlučili i da podrže ovu akciju Biohemijskog društva Srbije.

Ovo je za studente, kako je istakla, takođe odlična prilika da ostvare međusobne, kao i kontakte sa institucijama u kojima se vrše istraživanja ili koja direktno sarađuju sa privredom, što im posle može koristiti pri traženju zaposlenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.