Bio bašta – zdravo, lepo i korisno

VIDEO K9: Studenti i profesori Visoko tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu napravili su biobaštu u svom dvorištu i zasadili novo zelenilo na prostoru oko škole. Na ovaj način skrenuću pažnju na važnost ozelenjavanja površina na kojijma lepše i zdravije boraviti.

0
16

Bio bašte su interesantan projekat koji zapadni svet sprovdi u poslednjih 20 godina, kažu u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, koji su jednu napravili i u svom dvorištu. Ideja je da prostor između zgrada, zapuštena dvorišta, krovovi, terase, budu pretvorene u urbane zelene oaze, zapravo vrtove za gajenje voća, povrća ili lekovitog bilja.

U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu napravljen je pilot projekat bio bašte u kojoj su studenti i zaposleni u zajedničkoj akciji posadili lekovito bilje.

Ovo je urađeno u sklopu uređenja i ozelenjavanja školskog dvorišta i prostora oko škole, koje ova ustanova sistematski sprovodi već godinama, a zahvaljujuće tome zgrada koja je prošle godine renovirana postala je prostor u kome je lepše i zdravije boraviti i raditi.

Lekovito bilje iz svoje bio bašte studenti i profesori Visoko tehničke škole strukovnih studija iskoristiće i za proizvodnju komposta.

U narednom periodu kada se, kako kažu, studenti vrate u školske klupe, biće angažovani u sledećim projektima ozelenjavanja koje ova škola sprovodi, te na praktičan način naučiti kako se kroz timski rad vraća prirodi i njenom očuvanju od preterane urbanizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.