Bilbordi sa najboljim učenicima od septembra u sedam opština

VIDEO K9: Fotografije najuspešnijih đaka na bilbordima u Novom Sadu projekat je novosadskog Udruženja za promociju društvene odgovornosti koji je imao veliki odjek u javnosti, pa su za ovaj projekat postale zainteresovane i druge opštine i gradovi. Vest koja stiže iz ovog udruženja jeste da će se najuspešniji đaci od septembra i ove godine smeštiti Novosađanima sa bilborda i podsećati na to da se marljivost ipak isplati.

0
590

Udruženje za promociju društvene odgovornosti već treću godinu za redom realizovaće projekat “Učim + znam = vredim” sa ciljem da se promovišu prave društvene vrednosti i u prvi plan stave đaci iz osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili izuzetne rezultate na republičkim, ali i međunarodnim takmičenjima.

“Ljudi su oduševljeni idejom zato što to zaista je promocija nekih pravih vrednosti. Konačno se u medijskom prostoru koji je prezasićen ljudima iz jednog te istog vrednosnog sistema pojavljuju i neki drugi koji predstavljaju neke drugačije vrednosti, mladi su i željni da nas pokažu u najboljem mogućem svetlu”, rekla je Gordana Ivković iz Udruženja za promociju društvene odgovornosti.

Novosađanima se ova ideja veoma dopala još od prve godine kada su postavljene fotografije na bilborde.

I ove godine projekat se nastavlja, a u toku je prikupljanje predloga učenika koji bi se mogli naći na bilbordima.

“Mi smo u kontaktu sa osnovnim i srednjim školama od kojih očekujemo da nam pošalju predloge svojih učenika. Malo su rokovi probijeni zbog toga što su sad bile i male mature i gužve oko upisa tako da mi imamo razumevanja za to. Kada dobijemo njihove predloge, stručni žiri će od svih pristiglih naravno u skladu sa brojem bilborda kojima ćemo raspolagati odrediti najbolje od najboljih čije ćemo fotografije od jeseni moći da vidimo na bilbordima”, navela je Ivković.

Za realizaciju ovog projekta zainteresovane su i druge opštine i gradovi, kaže Ivkovićeva, dodajući da su ga prošle godine realizovali i Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran, a ove godine su se pridružile još tri opštine – Žabalj, Bački Petrovac i Beočin, što znači da će se ove godine projekat Učim+Znam=Vredim realizovati u sedam gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.