“Bilbord” u četvrtak premijerno u SNP

VIDEO K9: Predstava "BIilbord", reditelja Petra Jovanovića, biće u četvrtak premijerno izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

424

Predstava “Bilbord”, u režiji Petra Jovanovića, rađena je prema tekstu Majkla Vukadinovića, američkog pisca mlađe generacije.

Pozorišnoj publici su od ranije poznata Vukadinovićeva dela Efekti (2009) i Posetilac (2010), oba izvođena u produkciji Plus teatra na Kamernoj sceni SNP-a.

Bilbord je priča o troje kreativnih ljudi, mladih umetnika koji žele da ostvare „američki san“. Svesni činjenice da monopol prezire umetnost i da se san o boljem sopstvenom životu neće ostvariti „spavanjem“, oni koriste prednosti velikih monopolističkih sistema kakve imaju reklamne kompanije, koje u stalnoj potrazi za novim načinima reklamiranja, dok ljudi, od tri-četiri hiljade reklama koje vide, zapamte samo one „uvrnute“. Telo kao bilbord?

U ulogama su Ivan Đurić (Endi), Marija Medenica (Ketlin) i Strahinja Bojović (Dejmon). Tekst je preveo Strahinja Bojović, dramaturg je Svetislav Jovanov, scenograf i kostimograf Ivana Jančić.

Predstava, koja se radi u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Plus teatra iz Novog Sada, biće premijerno prikazana u četvrtak 25. januara u 20,30 časova na Kamernoj sceni SNP-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.