Poplave: Samo sa Hrvatskom nemamo dogovorenu razmenu informacija

VIDEO K9: Na nedostatak bilateralnih odnosa sa Hrvatskom upozorio je pomoćnik direktora za tehničke poslove “Voda Vojvodine”, Aleksandar Nikolić.

1915

Nivo vodostaja reka na teritoriji Vojvodine pod stalnom je kontrolom nadležnih u “Vodama Vojvodine”.

Dramatična situacija u pojedinim sremskim opštinama polako se stabilizuje, a da li smo i u kojoj meri u ovom trenutku bezbedni od poplava, pitali smo pomoćnika direktora za tehničke poslove “Vode Vojvodine”, Aleksandra Nikolića.

Ispusti u Hrvatskoj u izvesnom smislu su bili spasonosni za većinu naselja u šidskoj opštini, ali koordinacija sa kolegama iz Hrvatske nije na zadovoljavajućem nivou.

[pull_quote_center]“Naime, problem u slučaju poplava imamo sa Hrvatskom jer ne postoji bilateralni sporazum o razmeni informacija o tome u kom pravcu se kreće voda i u kojim količinama i to što neophodno odmah uspotaviti”, rekao je Aleksandar Nikolić.[/pull_quote_center]

Nikolić je istakao da bilaterala postoji sa Rumunijom i sa Mađarskom, ali da sa Hrvatskom, nažalost, ovakav dogovor još nije postignut, tako da informacije idu nezvanično ili u prepisu sa Republičkom direkcijom za vode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.