BiH: U ministarstvima blokiran pristup društvenim mrežama

Od jutros je zaposlenima u Savetu ministara BiH blokiran pristup društvenim mrežama, navodi klix.ba.

0
467

Sarajevski portal saznaje da su na serveru Saveta ministara BiH jutros su blokirane internet stranice poput Fejsbuka, Instagrama i Tvitera i na taj način je onemogućeno državnim službenicima da u toku radnog vremena koriste društvene mreže na svojim računarima.

Navodi se da je ubrzo nakon toga na serveru odblokiran pristup društvenoj mreži Fejsbuk, a zabrana se i dalje odnosi na Instagram i Tviter. Pristup Jutjubu nije onemogućen kao ni pristup društvenim mrežama putem mobilnih telefona.

Generalni sekretar Saveta ministra BiH Zvonimir Kutleša je kazao da “nije bilo nikakvih problema što se tiče servera i opreme”.

“Malo smo pooštrili uslove pristupa internetu. Još uvek nemamo, mada nikad se ne zna šta mogu da naprave hakeri”, rekao je Kutleša i dodao da je “za sada sve u redu”.

Portal navodi da Kutleša tvrdi da Savet ministara BiH nije blokirao državnim službenicima pristup Fejsbuku, ali da s obzirom na to da fotografija iz Saveta ministara BiH govori suprotno, postavlja se pitanje ko je onda uveo zabranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.