BiH: Neslaganje oko ulaska u NATO

VIDEO K9: Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Toma Kovač rekao je da bi članstvom Bosne i Hercegovine u NATO paktu, Republika Srpska izgubila i deo svog suvereniteta, a to se pre svega odnosi na imovinu.

0
141

Na sastanku lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića u Sarajevu pre izvesnog vremena, nije postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Kako su objavili pojedini mediji, Izetbegović je ponovio uslove koji se tiču u članstva Bosne i Hercegovine u NATO-u, što je Dodik odbio.

Da li je samo NATO razlog što još nije formirana centralna vlast u Bosni i Hercegovini, pitali smo nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomu Kovača.

Formiranje Saveta ministara BiH po ocenama analitičara, zavisiće od kongresa Stranke demokratske akcije koji bi trebao da se održi krajem leta, a na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo.

Upravo ovaj kongres je razlog zbog kojeg lider SDA Bakir Izetbegović mesecima koči formiranje Saveta ministara i svim silama pokušava da se nametne kao lider svih Bošnjaka, jer mu je to jedina slamka da spasi vlastitu fotelju. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.