Big Band predstavio “Tatoo”

VIDEO K9: Novosadski Big Bend, čija popularnost u našoj zemlji i regionu traje već 18 godina, održao je u petak promociju svog novog studijskog albuma „Tattoo“, u Srpskom narodnom pozorištu. Pokrovitelj ovog albuma su grad Novi Sad i Pokrajinska vlada, dok muzičku produkciju potpisuju Aleksandr Banjac, preminuli pijanista i kompozitor ovog benda kao i njihov dirigent, Fedor Vrtačnik.

0
16

Članovi Novosadskog Big Benda predstavili su u Srpskom narodnom pozorištu svoj treći studijski album pod nazivom „Tattoo“.

Promociji su, uz goste i porodicu Aleksandra Banjca, prisustvovali pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i muzički kritičar Bogica Mijatović. Ovaj album kako je tom prilikom istaknuto, predstavlja suštinu muzičkih interesovanja članova Novosadskog Big Benda.

Album “Tattoo”, kako navode članovi benda, posvećen je njihovom nedavno preminulom pijanisti i kompozitoru Aleksandru Banjcu. Upravo je Banjac, uz dirigenta benda Fedora Vrtačnika, autor muzike za većinu pesama sa albuma, a po njegovom tekstu snimljena je i numera „Anđele moj”.

Vrtačnik je govorio o njihovom zajedničkom bogatom iskustvu, kao i o tome koliko im je bilo teško suočiti se sa činjenicom da on više nije među njima.

Big Bend ima 20 članova, a Vrtačnik naglašava kako bend treba da se modernizuje, pronađe nove muzičke talente, te zbog toga poziva sve zainteresovane i talentovane koji žele da budu njihovi članovi da ih slobodno kontaktiraju.

On ističe da Novosadski Big bend ima mnoštvo projekata i planova za koje su sigurni da će ih realizovati u narednom periodu, kako bi publika mogla i dalje da uživa u njihovoj muzici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.