Biciklom do centra grada

VIDEO K9: Novi Sad je grad koji aktivno podržava kulturu biciklizma, trudeći se da prati trendove i interesovanja svojih građana, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koja trenutno radi na izgradnji biciklističkih staza na Futoškom putu.

0
76

Iz gradskog budžeta su poslednjih godina izdvojena znatna sredstva u poboljšanje i proširenje mreže biciklističkog saobraćaja u Novom Sadu. Investicija čija je realizacija u toku je rekonstrukcija biciklističkih i pešačkih staza s obe strane Futoškog puta koje je vremenom najviše oštetio koreni sistem drveća.

U ove radove uloženo je ukupno 240,5 miliona dinara, a realizuje se uz sufinansiranje Uprave za Kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 70 miliona dinara.

Radovi teku planiranom dinamikom, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koja očekuje da budu završeni u previđenom roku.

Do sada je, gledano iz pravca Veternika, završena leva strana Futoškog puta, na deonici od Bulevara kneza Miloša do Jodne banje.

Na desnoj strani ulice završena je rekonstrukcija staza od Bulevara patrijarha Pavla do Ulice Ilariona Ruvarca, a u toku su radovi od Ulice cara Dušana do Antona Čehova.

Uporedo se duž staza postavljaju klupe i korpe, a vodi se, kako ističu, računa i o zelenilu za koje se, gde god je to moguće, ostavlja više prostora.

U sklopu ove investicije, uređuju se autobuska stajališta, kao i platoi ispred škola i ostalih javnih ustanova, postavljaju se platforme za usporenje saobraćaja na sporednim pravcima i poboljšava saobraćajna signalizacija.

Ove godine planirana je duž Futoškog puta i rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza na deonici od Ulice Antona Čehova do Bulevara oslobođenja, a po završetku radova biciklistima će biti na raspolaganju više od 4km obostranih biciklističkih staza kojima je više gradskih naselja povezano sa užim centrom grada.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.