Biciklistička staza i za pešake

VIDEO K9: Kod okretnice osmice na Bulevru Jovana Dučića na Novom naselju ne postoji pešačka straza, već samo biciklistička, što predstavlja problem stanovnicima ovog dela grada koji tuda prolaze i koriste linije gradskog prevoza koje ovuda saobraćaju.

0
45

Na Bulevaru Jovana Dučić kod okretnice osmice, ne postoji pešačka staza pa i pešaci i biciklisti koriste jednu jedinu koja je na tom mestu napravljena – biciklističku.

Oni koji žive na ovom mestu i blizini svesni su problema.

Ovo, kako su nam rekli sugrađani, pravi problem prolaznicima, ali i biciklistima jer moraju da paze pri mimoilaženju. Naročito je nezgdono roditeljima koji po ovoj stazi vode decu ili guraju kolica, a pogotovo nije bezbedno za decu koja često nisu ni svesna da se kreću biciklističkom stazom.

Onima kojima smeta nepostojanje pešačke staze su takođe i putnici gradskih autobusa, jer je stajalište, tj.okretnica linija koje ovuda soabraćaju direktno postavljno uz parking.

Po izlasku iz autobusa putnici se provlače između parkiranih automobila kako bi došli na biciklističku stazu sa koje, nakon nekoliko metara šetnje mogu da se “prestroje” na stazu za pešake.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.