Biciklisti u avgustu na trvđavi

VIDEO K9: Jedan od velikih sportskh događaja ovog leta u Novom Sadu, tačnije na Petrovaradinu, biće Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu. Prenos prvenstva emitovaće Eurosport čija je delegacija danas obišla tvrđavu.

0
86

Povodom Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, delegacija Eurosporta i tehnički delegat Evropske biciklističke federacije posetili su Tvrđavu i izvršili proveru staze kako bi ustanovili načine na koje će emitovati prenose uživo.

„Ova tvrđava sjajno izgleda i drugačija je od drugih kros kantri mesta. Novi Sad je divan grad i ovde postoje svi uslovi za održavanje trke. Danas proveravamo kako ćemo pozicionirati naše kamere, a u planinskom biciklizmu to je uvek zahtevno. Sada imamo dodatan izazov kako da prikažemo i ovo divno okruženje, Petrovaradinsku tvrđavu”, rekao je Olivier Moser, direktor Eurosporta.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, najbolji je način za predstavljanje Novog Sada u pravom svetlu pred turističku sezonu, istakla je Tihana Putin, portparolka Turističke organizacije Novog Sada, koja je i jedan od članova organizacionog tima.

Direktor šampionata Nemanaj Vajs rekao je da je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu u Novom Sadu jedno od najvećih biciklističkih takmičenja od 1884. od kada i postoji biciklizam u Srbiji, a isto tako i najveća biciklistička manifestacij u ovom delu Evrope.

Tokom ove stručne posete predstavljen je veliki tim koji će raditi na organizaciji trke i biti prisutan tokom čitavog trajanja manifestacije. Jedan od njih je volonterski tim mladih, a prijave za njegovo formiranje su otvorene i nalaze se na sajtu novisadmtb2021.com. Svi zainteresovani moći će besplatno da prisustvuju ovom događaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.