Bicikl za zdraviji Novi Sad

VIDEO K9: Veliki broj Novosađana s nestrpljenjem očekuju raspisivanje javnog poziva za subvencionisanje kupovine bicikla, koje od ove godine postaje praksa u našem gradu.

0
119

U gradskom budžetu za ovu namenu obezbeđena su sredstva za oko 700 sugrađana koji će za nabavku bicikla od dobiti po 10.000 dinara.

Odluka Grada Novog Sada da sufinansira kupovinu bicikala svojim građanima izazvala je pozitivne reakcije ne samo među našim sugrađanima, već i ostalima koji se nadaju da će i njihove lokalne samouprave možda slediti ovaj primer.

Ideja koju je pokrenula Novosadska biciklistička inicijativa u cilju da se što masovnijim korišćenjem ovog prevoznog sredstva smanji upotreba automobila u gradu, doprinese ekologiji i zdravlju građana, poklopila se sa onom koju je već imala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Prvi korak u realizaciji ove ideje, navela je Branković, bio je da se osmisli način na koji bi ona mogla biti sprovedena i u gradskom budžetu za 2021. godinu obezbeđena su sredstva za ovu aktivnost.

Na osnovu ovih razgovora, navela je Dragica Branković iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine, pripremljen je Pravilnik koji je u proceduri i koji bi trebao biti donet ovih dana, nakon čega će se krenuti u realizaciju čitave aktivnosti.

Nakon što bude odabrano udruženje ili grupa njih koji ispunjavaju uslove konkursa, ono će u narednoj fazi raspisati javni poziv za Novosađane zainteresovane da se prijave za subvenciju pri kupovini bicikla. Javni poziv biće objavljen u Dnevniku, na sajtu Gradske uprave i lokalnim medijima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.