Bezbednost dece u železničkom saobraćaju

VIDEO K9: U cilju prevencija nesreća na putnim prelazima, "Infrastruktura železnice Srbije" nastavlja sa akcijom "Oprez! Izaberi život" po osnovnim školama širom Srbije.

0
306

Ova akcija namenjena je deci mlađeg uzrasta, sa ciljem da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i pružnih prelaza. 

“U pitanju su učenje o osnovnom poznavanju saobraćajnih znakova. Takođe, pravilno ponašanje kada se nađemo u blizini železničke infrastrukture, bilo da smo u vozu, bilo da smo ispred pruge ili na putnom prelazu. Inače, svetska intencija je upravo podizanje  nivoa svesti, tako da su deca od školskog uzrasta najbolja za primanje tih novih saznanja”, rekla je Tanja Čvorović iz Infrastrukture železnice Srbije.

Deca kroz interaktivnu komunikaciju stiču razumevanje potencijalnih opasnosti i uče da je samo pravilno ponašanje i bezbedno ponašanje. Kroz ovu akciju najmlađi učesnici u saobraćaju imaju priliku da nauče osnovne saobraćajne znakove i pravila prelaske preko pruge.

“Mislimo da je ovo odlična priča. Preko 3.000 dece za kratak vremenski period je videlo našu prezentaciju. Cilj nam je da što više dece učestvuje, da vidi. Krenuli smo od gradova i mesta gde deca imaju dodirne tačke sa prugom sa vozovima. A kasnije, kako vreme bude prolazilo, ići ćemo i dalje, čak i tamo gde nema železničkog saobraćaja”, navela je Čvorović.

Infrastrukura železnice Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.