Bezbednost dece prioritet

VIDEO K9: U borbi za očuvanje prava na bezbednost i život naše dece potrebno je ujediniti čitavo društvo u kojem je ova oblast, zahvaljujući radu Centru za nestalu i zlostavljanu decu, postala vidljivija, izjavio je preedsednik Pokrajinske vlade danas tokom posete ovom Centru.

0
26

Promenom odgovarajućih zakona 2015. godine nadležni organi mogu brže reagovati kada je reč o prijavama za nestanak dece izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu, koji je nastao iz Fondacije „Tijana Jurić“.

On je naglasio da će i u delu inicijative za izmene odgovarajućih zakona koje se odnose na postavljanje sistema „Amber alert“ za brzo obaveštavanje o nestanku dece, ova organizacija imati punu podršku pokrajine.

Mirović je najavio da će u narednom periodu Pokrajinska vlada finansirati projekte Centra koji se odnose na saradnju sa centrima za socijalni rad kada je reč o programima prevencije, rada sa porodicama i decom u riziku.

Miroviću je ovom prilikom uručena zahvalnica Centra za podršku pokrajine zahvaljujući kojoj su, kako je rečeno, realizovali brojne programe.  

Ambicije Centra su da, kako je rekao, dobije svoje prostorije gde će raditi sa decom u riziku, da svoj doprinos vezan za bezbednost dece na internetu podigne na još viši nivo i da registar nestalih lica dobije još bolju formu u okviru koje bi zaživeo sistem „Amber alert“ – za brzo obaveštavanje o nestanku decu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.