Bezbednost dece na prvom mestu

VIDEO K9: Memorandum o saradnji potpisali su danas u Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu predsednik Centra Igor Jurić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

0
24

Memorandum o saradnji Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je potpisan danas u Novom Sadu, doprineće, kako je rečeno, razvoju strategije u vezi sa prevencijom vezanom za vršnjačko nasilje i maloletničku delinkvenciju.

Potpisivanje ovog dokumenta predstavlja formalizaciju i institucionalizaciju saradnje sa najvišim organom u državi bez kog Centar ne bi mogao da sprovodi i implementira svoje projekte koji se tiču ugroženosti i bezbednosti naše dece, rekao je predsednik Centra Igor Jurić.

Svaka tačka Memoranduma, istakao je Jurić, isključivo je vezana za interes deteta. On je dodao i da je vreme odrastanja odraslih i sadašnje dece dijametralno različito i da se neophodno adaptirati na uslove njihovog odrastanja.

Dobra saradnja koju MUP ima sa ovim centrom, potpisivanjem Memoranduma podignuta je viši nivo, rekao ministra policije Bratislav Gašić.

Gašić je dodao da je jedini način da decu vratimo na pravi put razgovor i rad s njima, pružanje odgovara na sva njihova pitanja i nedoumice, pružanje odgovarajuće podrške u svakoj situaciji i uspostavljanje odnosa baziranog na poverenju. Deca nisu svesna svih opasnosti koje savremeni svet nosi niti upoznata sa tamnom stranom digitalnog sveta i mogućim posledicama, rekao je ministar ističući da su oni tu da se angažuju kako bismo ih informisali o tome i naučili kako da se zaštite, za šta Ministarstvo unutrašnjih poslova ima kapacitete i znanje, volju i istrajnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.