Bezbednost dece i odgovornost nadležnih

VIDEO K9: Na danas održanoj međunarodnoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“ u Beogradu bilo je reči o platformi „Čuvam ti leđa“, radu na uvođenju „Amber alerta“ ali i uvođenju predmeta Digitalni svet u škole.

0
13

Danas je u Beogradu održana međunarodna stručna konferencija o bezbednosti dece pod naslovom „Bezbednost i odgovornost“, a u cilju bezbednosti dece, što je kako je ovom prilikom navela premijerka Srbije, fundamentalna obaveza svake vlade i pojedinca.

Jedan od učesnika konferencije, Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić i ovog puta je izrazio nadu da do kraja godine može biti urađen nacrt zakona za sistem „Amber alert“, na šta je Brnabić rekla da je bilo više sastanaka predstavnika MUP sa Amber alert Evropa.

Brnabić je govorila i o zaštiti dece na internetu, ukazujući da je upravo zbog toga u osnovne škole uveden predmet Digitalni svet, a ove godine je uspostavljena i platforma „Čuvam te“, u cilju sprečavanja i sankcionisanja vršnjačkog nasilja.

Navodeći da, kada se priča o prioritetima Vlade Srbije, nikada se ne kaže da je jedan od prioriteta da zaštiti decu, Brnabić je istakla da je to zato što zaštita dece nije prioritet, već fundamentalna obaveza svih i dodala da svi pojedinci moraju da rade na tome kao i da na bezbednosti dece mora da se radi jedinstveno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.