Za bezbedno korišćenje javnog prevoza

VIDEO K9: Nije odviše još jednom podsetiti građane da povedu više računa prilikom učešća u saobraćaju, kao i prilikom korišćenja gradskog prevoza. Postoji razlog zašto neka pravila postoje, te ih se treba pridržavati, poručuju iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

410
Nakon što su se trojica mladića vozili zakačeni za zadnji deo autobusa koji saobraća trasom Novi Sad – Čerević, čini se da je s vremena na vreme potrebno podsetiti ljude kakve mogu biti posledice njihovih postupaka.
Jer, velika je sreća što se ova ni malo bezbedna situacija završila bez tragičnih posledica.
“Kada se tako nešto desi, mi sarađujemo sa policijskim upravama i pišemo zvaničnu prijavu kada do nas dođu te informacije. To je jedan izuzetno nebezbedan i opasan postupak za učesnike u saobraćaju”, naglasila je Snežana Jaković, portparol gradskog saobraćajnog preduzeća.
Kako Jaković kaže, iako ne raspolaže sa podacima o sličnim situacijama gde su korisnici prevoza bili ugroženi zbog sopstvene nepažnje ili nepažnje vozača, prioritet ovog preduzeća jeste da putnicima omogući bezbedan prevoz.
“Pre nekoliko godina je upravo zbog toga pokrenuta akcija “Red je”, a u okviru te akcije po autobusima su polepljene nalepnice i obaveštenja da se ulazi na prednja vrata i da se naravno vozaču pokaže pokazna karta ili da se kupi karta, a da se izlazi na druga i treća vrata. Uz to postavljena su i obaveštenja da se ustupaju mesta trudnicama, starijim osobama, bolesnim osobama”, rekla je Jaković.
Uvođenje reda omogućava svim putnicima bezbedniji prevoz, navela je Jaković, koja je dodala i to da je važno da i putnici ali i vozači povedu računa o bezbednosti. Vozači koji načine prekršaje se, kako kaže, pozivaju na odgovornost u skladu sa pravilima preduzeća.
Često su, međutim, i građani ti koji sami sebe dovedu u opasnost naslanjajući se na vrata, utrčavajući i istrčavajući iz autobusa, kao i pred autobus, a evo svedoci smo da neke dečije ideje, kao što kačenje na autobus u toku vožnje, mogu da izazovu veliku opasnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.