Bezbedan bicikl dobro vezan lancem

VIDEO K9: Biciklistički saobraćaj i infrastruktura poslednjih godina znatno su unapređeni u Novom Sadu, što je dobro s obzorom na sve veći broj sugrađana koji koriste ovo prevozno sredstvo, kažu u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

0
39

Vidno je unapređeno stanje biciklističkih staza u Novom Sadu, a u toku je i realizacija brojinih infrastrukturnih projekata u kojima Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uvažava predloge i sugestije Novosadske biciklističke inicijative za rešavanje problema koji muče bicikliste, rekao je predsednik ovog udruženja Vladimir Zdravković.

Kada je reč o bezbednosti biciklista u saobraćaju Novog Sada, ona je, prema statistici i dalje na dosta visokom nivou, kazao je Zdravković.

Zdravković je podsetio da, prema našem zakonu, biciklista nije pešak već upravlja vozilom i mora da poštuje saobraćajne propise, kao i da vozi po biciklističkoj stazi ukoliko ona postoji.

U gradu postoji veliki broj parkinga za bicikle, ali ih može biti i više, s obzirom da je broj biciklista u Novom Sadu iz godine u godinu sve veći, naveo je Zdravković.

Kada je reč o bezbednosti dvotočkaša na tim parkiralištima, ona zavisi od likacije u gradu, ali bi vlasnici, preporučio je on, trebali da ih, u zavisnosti od svojih mogućnosti, obezbede što kvalitetnijim lancima, kako bi bicikl zatekli tamo gde su ga ostavili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.