Bez struje područje Medveđe

VIDEO K9: Republički štab za vanredne situacije na današnjoj vanrednoj sednici analizirao je aktivnosti i mere koje su preduzete na sanaciji posledica nepogoda koje su zadesile određene delove Srbije proteklih dana.

10

Republički štab je naložio štabovima za vanredne situacije lokalanih samuoprava, ali i svim subjektima koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, da nastave da prate stanje na terenu i preventivno deluju u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara.

Usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju na snazi je vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, pet gradova i 18 opština.

Iznoseći rezultate rada Sektora, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije, Luka Čaušić je precizirao da su vatrogasci bili angažovani na 141 vanrednom događaju, od čega se 108 odnosilo na crpljenje vode.

Naveo je i da je izvršena evakauacija 93 osobe iz poplavljenih objekata, a na intervencijama je bilo angažovano više od 350 vatrogasaca-spasilaca, 174 vatrogasna vozila, 15 spasilačkih čamaca i 113 vatrogasnih pumpi.

Padavine su, kako je rekao, izazvale probleme u snadbevanju potrošača električnom energijom, zbog čega je Sektor za vanredne situacije, na zahtev opštinskih štabova, ustupio na korišćenje 41 agregat za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez struje u Zaječaru, Prokuplju, Kuršumliji, Leskovcu i Medveđi.

Agencije prenose da do planinskih sela u opštinama Lebane i Medveđa i dalje ne može da se stigne, a na tom području je van funkcije 40 trafo stanica i 30 sela i dalje nema struju.

Ekipe su na terenu i pokušavaju da dođu do oštećenih bandera, a sneg i zaleđeno drveće na putevima otežavaju ili sprečavaju kretanje, kao i posečeno drveće koje su jake kiše i snežne padavine spustile na puteve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.