“Bez rizika, bez granica za mlade”

VIDEO K9: Udruženje „Prevent“ iz Novog Sada sa državama regiona ove godine sprovodi projekat koji se tiče bolesti zavisnosti pod nazivom „Bez rizika, bez granica za mlade“. Još dva dana traje konkurs za logo ovog projekta, a izabrani rad biće nagrađen kompjuterskom opremom u iznosu od 300 evra.

0
41

Udruženje „Prevent“ radi na pripremi projekta „Bez rizika, bez granica za mlade“ u partnerstvu sa organizacijama iz BiH, Crne Gore i Albanije.

Ono što je trenutno aktuelno jeste konkurs za grafičko rešenje za logo projekta i za vizuale, koji traje do 24. marta i o kojem zainteresovani mogu pronaći detalje na Fejsbuk stranici Preventa.

Projekat „Bez rizika, bez granica za mlade“ tiče se bolesti zavisnosti i obrađuje teme vezane za samu bolest, prevenciju i smanjenje štete, kaže Nebojša Đurasević, predsednik Udruženja “Prevent”.

Učesnici će biti mladi od 15 do 30 godina, a treninzi u sklopu projekta biće održani krajem maja u Sremskim Karlovcima i krajem avgusta u Šenđinu u Albaniji.

Đurasević objašnjava da pandemija korona virusa nije zančajno uticala na problem bolesti zavisnosti.

On je dodao i da su, prema analizama Mreže za politike prema drogama, od 2008. do 2019. godine smrtnost i bolest zavisnosti od heroina u padu, ali je zato povećana smrtnost i bolest od novih psihoaktivnih supstanci čija je zloupotreba sve rasprostranjenija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.