BEZ REŠENJA ZA MALE AKCIONARE PETRA DRAPŠINA

(VIDEO K9) Sindikat Solidarnost i Udruženje malih akcionara preduzeća "Petar Drapšin" ponovo su se okupili ispred zgrade Agencije za privatizaciju i Vlade Vojvodine kako bi izneli svoje zahteve. Ni danas, kao ni prethodnih šest puta, nadležni organi nisu imali vremena da ih prime.

677

Fabrika za preradu metala, još od neuspešne privatizacije iz 2005. godine, posluje izuzetno loše. Prema rečima predstavnika akcionara, velika je verovatnoća da će preduzeće otići u stečaj. Ako bi se to dogodilo, mali akcionari ovog preduzeća ni na koji način ne bi mogli da naplate svoje akcije.

Opciju da se njihove akcije pretvore u akcije nekog drugog javnog preduzeća nadležni su odbacili, ne kao pravno nemoguću, već kao neizvodljivu. Ipak, novom privatizacijom možda bi se stvorila nova mogućnost za rešenje problema malih akcionara Petra Drapšina.

Mali akcionari Petra Drapšina nemaju nikakav uvid u pregovore, ukoliko se uopšte vode, o novoj privatizaciji preduzeća. Prema njiovim rečima, predstavnici Agencije za privatizaciju odbijaju da pričaju sa njima još od kako su, sredinom septembra, započeli protest.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.