Bez rasprave završena rasprava u Skupštini Srbije o amandmanima na rebalans

Bez i jedne diskusije o amandmanima u Skupštini Srbije završena je rasprava o amandmanima na predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu, nastavak rasprave o amandmanima o drugim zakonima zakazan je za sutra u 13 časova, a za ministra privrede glasanje je zakazano za sutra u 11,30.

0
44

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ismejala je na kraju pokušaje opozicije da zaustave rad skupštine.

“Jeste li uspeli da blokirate rad skupštine? Niste! Uspeli smo da razmotrimo rebalans, da povećamo penzije i subvencije, da damo pomoć majkama” rekla je Brnabić uprkos negodovanju opozicije.

Premijerka je rekla da “nije imala sumnju da će se izboriti i usvojiti rebalans”, i ponovila da će država do kraja meseca dati pomoć od po 10.000 svakom detetu do 16 godina.

“Da znate da će 947 000 dece dobiti jednokratnu pomoć do kraja meseca zato što smo mi istrajali i nismo se povukli i nikada se nećemo povući. Povećaćemo subvencije sa devet na 18 000 dinara po hektaru za poljoprivredu” rekla je Brnabić.

Na kraju rasprave, predsednik skupštine Vladimir Orlić rekao je opoziciji da je njihov jedini uspeh to što je završena i rasprava o amandmanima te da će se glasati  pre nego što se očekivalo.

Deo opozicionih partija koji organizuju proteste “Srbija protiv nasilja” danas je bukom započeo blokadu skupštine, zahtevajući vanredne parlametarne i beogradske izbore, ali Orlić nije prekinuo sednicu.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić prethodno je optužio poslanike dela opozicije da napadaju i guraju druge narodne poslanike i skupštinsko obezbeđenje, ponavljajući da su “siledžije i nasilnici”.

Orlić je nastavio da izgovara imena poslanika iz opozicionih stranaka tvrdeći da oni sprečavaju povećanje penzija, a uvedena je i nova tema, da opozicije ne želi da deca sa retkim bolestima dobiju novac za lečenje.

Orlić je, uprkos veoma glasnom udaranju u klupe, povicima i dobacivanju nastavio da čita listu govornika, ali je nekoliko poslanika odustalo od govora.

Predsednik Skupštine takođe je ponovio da je vladajuća većina oduševljena predlogom da se ide na izbore.

“Obavestićemo Vladu i predsednika (Srbije) i dobićete odgovor u najkraćm roku. A što se tiče pretnji da ćete da sprečite penzionere i majke da dobiju novac, to je nasilje. A izbori su odlična ideja, dobićete odgovor brzo i bićete zadovoljni odgovorom”, rekao je Orlić.

Poslanik Dveri Ivan Kostić pozdravio je zahteve dela opozicije da se raspišu izbori i zatražio što hitniji odgovor.

On je pitao Orlića kada će zakazati vanrednu sednicu o Kosovu i Metohiji.

U nastavku sednice je poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Milija Miletić postavio pitanja o problemima u poljoprivredi. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.