BEZ PRITISKA NA RAD USTAVNOG SUDA

Nema direktnih pritisaka na rad Ustavnog suda od strane predstavnika bilo koje vlasti, rekao je predsednik Ustavnog suda Srbije Dragiša Slijepčević.

674
”Bez obzira na takve pokušaje, Sud je sve svoje odluke donosio isključivo i jedino u službi vladavine prava i delotvorne zaštite ljudskih i manjinskih prava i sloboda građana”, rekao je Slijepčević  i naglasio da će sud tako postupati i ubuduće.
[quote_box_center] Slijepčević tvrdi da su odluke tog suda donete u proteklih šest godina u potpunosti opravdale njegovo mesto i ulogu koja mu je Ustavom opredeljena.[/quote_box_center]
To potvrđuje i ocena Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom se odluke Ustavnog suda u postupku po ustavnim žalbama smatraju delotvornim, rekao je Slijepčević.
Navodeći da Sud ne beži od suda stručne javnosti, već naprotiv insistira na potrebi stručne analize i kritike njegovih odluka, Slijepčević je ukazao na neprihvatljivost politikantskih i svih drugih medijskih kritika odluka Ustavnog suda mimo demokratski dopuštenih okvira.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.