Bez plastičnih kesa u Vojvodini od 2021?

VIDEO K9: Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela je preporuku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine, da kroz svoje planove i programe zaštite životne sredine donesu mere koje bi omogućile zabranu upotrebe plastičnih kesa do kraja sledeće godine.

0
150

Gradovi i opštine u Vojvodini dobili su preporuku Pokrajinske vlade da u skladu sa planom i programom zaštite životne sredine preduzmu mere za zabranu plastičnih kesa do kraja iduće godine.

Ova preporuka, u kojoj je navedeno i da opštine treba da utvrde uslove korišćenja kesa za isporuku robe na mestima prodaje roba i usluga, predviđena je i Deklaracijom o zaštiti životne sredine koju je Skupština Vojvodine usvojila u maju, a kojom je predviđena mogućnost zabrane upotrebe plastičnih kesa do kraja 2020. godine.

Lokalnim samoupravama je predloženo da podstiču inovativne mehanizme i modalitete neophodne za pronalaženje alternativa koje su, za razliku od plastičnih kesa, neškodljive po životnu sredinu.

Osim ovoga, vlada Vojvodine je donela i zaključak o nabavci mobilnih brana za odbranu od poplava u dužini od 2.500 metara koja će biti realizovana u okviru projekta prekogranične saradnje sa Mađarskom za koji je preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbeđeno 100 miliona dinara.

Na sednici je doneto i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine usmeri 83,9 miliona dinara za nabavku opreme za intenzivnu jedinicu na Klinici za infektivne bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.