Bez odgovora stanarima zgrade u Ul. Vase Ostojića

VIDEO K9: Nakon priloga Kanala 9 o problemima koje sugrađani iz Ulice Vase Ostojića 24 i 26 imaju sa nedostakom kontejnera za smeće, ali i kanalizacionog priključka, posla će u ovom delu Klise, izgleda, imati i komunalna policija.

136

Stanari iz zgrade 24 i 26 u Ulici Vase Ostojića, podsetimo, požalili su se našoj televiziji kako već tri i po godine muku muče sa problemom odlaganja smeća u jedan jedini kontejner koji je pri tom postavljen ispod prozora zgrade tako da ometa ulaz u garažu.

Takođe, ova stambena zgrada još uvek nije priključena na gradsku kanalizaciju pa septičku jamu moraju da prazne sami. Tvrde i da su se bezuspešno obraćali nadležnim preduzećima.

“Tražili smo, ovde imamo jednu lokaciju da izmestimo ovaj kontejner koji je ovde na ulazu u garažu i koji smeta nama svima. Tu je pod prozorom zgradama, a ovde imao jedno mesto gde bismo mogli postaviti dva, tri kontejnera. Zgrada koja je preko, ona će isto biti useljena verovatno ove godine. Kanalizacije nema. Imamo septičku jamu koja s vremena na vreme, ne našom krivicom, iscuri jer ne stignemo da ispraznimo. Ovde kontejneri, smrdi ispred nosa. Komšije iz ovih kuća bacaju tu. Ovi iz ove zgrade bacaju tu. Mi bacamo, tako da jedan kontejner ne predstavlja ništa”, rekao je za Kanal 9 Čedomir Vulević, upravnik zgrade.

Na upite Kanala 9 poslate javno komunalim preduzećima Vodovodu i kanalizaciji i Čistoći o njihovom slučaju, odgovor je do objavljivanja ovog priloga stigao samo od Vodovoda i kanalizacije koji podsećaju da je za komunalno opremanje ulice zadužena Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Što se tiče nedostatka priključka na kanalizacionu mrežu, u ovom preduzeću navode da je to slučaj za isnspekciju.

Dodaju i da građani u individualnom tipu stanovanja imaju pravo na dva puta godišnje besplatno pražnjenje septičke jame ukoliko redovno plaćaju račune za hladnu vodu. Za pražnjenje septičke jame građani se mogu prijaviti besplatnim pozivom Kontakt centra ovog preduzeća na broj 0800/333 021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.