Bez korone u studentskim domovima

VIDEO K9: Epidemija korona virusa uticala je i na svakodnevicu života u studentskim domovima u Novom Sadu gde su, primenom preporučenih i obaveznih mera, uspeli da broj zaraženih svedu na minimum, kažu u Studentskom centru.

0
11

O studentskom smeštaju i standardu u Novom Sadu Studentski centar brine od 1954. godine, čiji je osnivač AP Vojvodina.

Prošla godina je, prema rečima pomoćnika direktora za smeštaj studenata, bila specifična po mnogo čemu zbog pandemije korona virusa, a rad ove ustanove obeležio je i protest studenata zbog prisilnog iseljenja po nalogu ministarstva.

Steva Lazarević, pomoćnik direktora za smeštaj Studentskog centra Novi Sad, je istakao da su u vreme epidemije organizovani uslovi kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum u čemu su, kako je naveo, imali dobre rezultate, a već duže vreme nemaju ni jednog zaraženog studenta.

Letnji period je vreme kada se u studentskim domovima obavljaju radovi i popravke, malobrojni studenti su smešteni u jedan dom, a ostali su slobodni i da ugoste  posetioce manifestacija koje se u to vreme održavaju u našem gradu.

Lazarević je podsetio da je u toku konkurs za prijem studenata u ustanove za smeštaj i ishranu, odnosno studentske domove, za predstojeću akademsku godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.