Bez iznenađenja u sastavu Vlade

VIDEO K9: Mandatarka Ana Brnabić saopštila je proteklog vikenda predlog za sastav nove Vlade Srbije u kojima nema većih iznenađenja u odnosu na ono o čemu su mediji pisali proteklih dana. Pojedina ministarska mesta u našoj emisiji Otvoreni ekran komentarisao je novinara i urednika portala Media Group, Slobodan Jovanović.

0
21

Srbija je proteklog vikenda dobila novu Vladu čiji je sastav obelodanila mandatarka nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

Brnabić je tom prilikom rekla da će, od 23 člana vlade, čak 11 biti žene, da je u novoj vladi oko 50 odsto novih ministara među kojima je šestoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i SPS-om. Tako će Ministarstvo spoljnih poslova voditi Nikola Selaković, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, a Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović zameniće mesta u foteljama ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane.

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva je preporučio dva prioriteta za novu vladu Srbije – konsolidaciju zdravstvenog sistema i nastavak reformi koje bi, kako je precizirao, trebalo da se odnose na mala i srednja preduzeća, ekologiju, poresku upravu. Svoj komentar na budući sastav Vlade Srbije u emisiji Otvoreni ekran izneo je novinar i urednik portala Slobodan Jovanović.

Kada je reč o formiranju Pokrajinske vlade, prema pisanju Dnevnika, na njenom čelu ostaje Igor Mirović, a u sekretarijatimsa u narednom periodu i deo kadrova iz dosadašnjeg saziva. Tako će Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i dalje voditi Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za zdravstvo ostaće Zoran Gojković, sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, za finansije će i dalje biti zadužena Smiljka Jovanović, a za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić. Rok za izbor Pokrajinske vlade je četvrtak, 29. oktobar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.