Bez grejanja u hladnom proleću

VIDEO K9: Vremenske prilike u Novom Sadu, pa i u celoj Srbiji, ovog proleće i nisu usklađene sa godišnjim dobom. Temperature vazduha prethodnih dana bile su i ispod proseka za ovo doba godine, ali, pošto je grejna sezona završena 15. maja, radijatori korisnika „Novosadske toplane“ ostali su hladni.

12

Brojni sugrađani pitali su nas u prethodnom periodu zašto „Novosadska toplana“, bez obzira što je grejna sezona završena, ne uključuje grejanje s obzirom na spoljnu temparaturu i na činjenicu da plaćaju grejanje tokom svih 12 meseci u godini. Ove zahteve građana, pojasnio je direktor “Novosadske toplane”, nemoguće je sprovesti iz više razloga.

Arsović je dodao i da je „Novosadska toplana“ jedinau Srbiji koja je ove godine produžila grejnu sezonu do 15. maja te da i samo produženje grejne sezone predstavlja izuzetan napor jer im je period od maja do oktobra vrlo kratak za pripremu za početak naredne grejne sezone.

Direktor Toplane je naveo i da je, što se tiče plaćanja usluga grejanja, za sada najisplativija metoda upravo plaćanje na 12 meseci, jer bi korisnike mnogo više koštalo kada bi plaćali po utrošku.

Zbog svega ovoga korisnicima „Novosadske toplane“ u hladnijim danima proleća preostaje jedino da na neki drugi način dogrevaju svoje domove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.