(Bez) brige pred grejnu sezonu

VIDEO K9: O grejnoj sezoni mnogi naši sugrađani brinu tokom cele godine. Oni koji su izmirili svoje obaveze, ili regulisali dugovanja, u zimu će ući nešto mirniji, a što se tiče energenata, situacija je za sada stabilna na tržištu. Ovo je u emisiji Otvoreni ekran rekao Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja građana za zaštitu potrošača "Prosperitet".

0
248

Do problema u isporuci energenata, a ni poskupljenja, ne bi trebalo doći, rekao je Ćirilović, s obzirom na trenutno prilično stabilan kurs dolara i cenu nafte, od kojih na kraju i zavisi visina iznosa na računima potrošača.

“Ne bi trebalo da dođe do nekih većih, što kažu, lomova i da će o tome nadležni da vode računa i brigu. U protivnom, pašćemo ponovo u probleme koje smo imali ranije. Dakle, i mi smo tu, kao organizacija Prosperitet, dali doprinos vršeći pritisak da se skine cena gasa, znete i sami, kad je pala cena na svetskom tržištu da smo intervenisali, pa je onda polako padala cena. Sad je ovo neka cena koja je, da kažem tako, realna i za koju je moguće da potrošači izvrše svoje obaveze, uz racionalnu potrošnju”, kazao je Ćirilović.

Udruženje, kako je rekao, radi na rešavanju problema fiksnog troška za daljinsko grejanje koji potrošači plaćaju tokom cele godine, a koji je aktuelan i u gradovima širom Srbije.

“Kako, na koji način taj problem rešiti, mislimo da ćemo uskoro sesti za pregovarački sto s nadležnim stručnim ljudima iz JKP Novosadska toplana, kao i drugih toplana, pošto mi ne štitimo interes samo Novosađana i Vojvođana, mi smo registrovani na nivou čitave države”, naveo je Ćirilović.

Jedana od spornih tema su i tarifni sistemi, zaključio je Ćirilović i najavio pokretanje odgovarajućih inicijativa kod nadležnih agencija za energetiku.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.