BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDNIKE

VIDEO K9: Novih 105 poljoprivrednika, odnosno registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, danas je potpisalo ugovore sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

555

Na osnovu konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje opreme za navodnjavanje i za plastenike, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo danas je uručio 105 ugovora novim poljoprivrednim gazdinstvima. Tako će se još pet stotina hektara zemlje u Vojvodini biti obuhvaćeno sistemom za navodnjavanje, a novih 110 hiljada kvadratnih metara biće iskorišćeno za izgradnju plastenika.

Prema rečima Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislava Bugarskog, pokrajina će u vojvođanski agrar na osnovu ova dva konkursa uložiti oko 60 miliona dinara.

Poljoprivrednik Ratko Janović kaže da je za sistem za navodnjavanje konkurisao jer je proizvodnja paprika nezamisliva bez ovakvog sistema. Na pitanje novinara o uslovima konkursa, ovaj ratar iz Ruskog Krstura ističe komplikovanu dokumentaciju koju poljoprivrednici moraju da pribave kako bi konkurisali.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kaže da se slaže sa konstatacijom poljoprivrednika da je konkursna dokumentacija komplikovana, ali dodaje da je teško odrediti koliko bi dokumentacija trebalo da bude kompleksna kako bi bilo kakve zloupotrebe bile sprečene.

Bugarski objašnjava da je politika pokrajinske Vlade da na osnovu poslovanja u 2013. i 2014. godini, 15 hiljada hektara zemlje bude stavljeno pod sistem za navodnjavanje, a 15 hektara zemlje pod plastenike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.