Besplatno upoznavanje sa kineskom kulturom

VIDEO K9: Konfucijev institut u Novom Sadu, koji se nalazi na Filozofskom fakultetu, pripremio je niz besplatnih kurseva na kojima će polaznici moći da se upoznaju sa kineskom kulturom - poput tradicije ispijanja čaja, umetnošću rezanja papira, kineskom kaligrafijom, kineskim slikarstvom i slično. Kursevi su prilagođeni za sve uzrasne kategorije.

0
563

Upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom u obliku više različitih radionica moguće je u okviru Konfucijevog instituta u Novom Sadu i to potpuno besplatno.

“Konfucijev institut, pored kurseva kineskog jezika, nudi i različite kurseve kulturnih aktivnosti. Počeli smo sa časovima kineske kulture čaja sa kineskom kaligrafijom, zatim sa časovim kineskog slikarstva, časovima tai čija, časovima kineskog veza, odnosno kineskog čvora, umetnosti rezanog papira i kineskog slikarstva”, rekla je Fan Đing, lektorka Konfucijevog instituta.

Broj mogućih polaznika nije ograničen, a svi krusevi su besplatni.

“Većina časova kulturnih aktivnosti održavaju se na Filozofskom fakultetu, odnosno na Konfucijevom institutu Univerziteta u Novom Sadu, ali takođe deo aktivnosti, od ove godine, prenet je u Karlovačku gimnaziju koja je, ustvari, zvanična učionica Konfucijevog instituta u Novom Sadu i tamo se održavaju časovi kineskog plesa i kulture čaja”, navela je Fan Đing.

Prijave su moguće preko fejsbuks tranice Konfucijevog instituta, putem sajta Filozofskog fakulteta, kao i ličnim dolaskom u Institut.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.