Besplatno putovanje Evropom za mlade

VIDEO K9: Za 35.000 mladih iz Evopske Umije i još nekoliko zemalja, uključujući i Srbiju, preko programa Otkrijte EU organizovano je besplatno tridesetodnevno putovanje Evropom.

0
88

35.000 mladih iz EU i još nekoliko zemalja, među kojima je i Srbija, moći će mesec dana da putuju Evropom preko programa “Otkrijte EU” (DiscoverEU).

Putovanja će biti organizovana od 15. juna ove godine do 30. septembra 2024. godine, a prijave su u toku I traju do 29. marta.

Da bi osvojili putnu kartu, mladi su pozvani da se prijave na Evropskom omladinskom portalu, odgovore na pet kvizova i još jedno pitanje.

Izabrani kandidati, rođeni između 1. jula 2004. godine i 30. juna 2005. godine, moći će da putuju Evropom do 30 dana u tom periodu, saopštila je Komisija.

Ove godine, učesnici će moći da otkriju novu evropsku rutu Bauhausa, koja je pokrenuta u januaru.

“Otkrijte EU” jedna je od aktivnosti programa Erasmus+. Putovanje se organizuje uglavnom vozom, uz izuzetke za one koji žive na ostrvima ili u udaljenim područjima, a svake godine održavaju se dva kruga prijava.

Poziv je otvoren za podnosioce prijava iz Evropske unije i pridruženih trećih zemalja u programu Erazmus+, kao što su Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.